Alle kan bidra.
Marianne Ø. Nordgård Sandnes Flyktningene trenger DIN hjelp!

Alle kan bidra.

Nå er nesten målet om 50 000 nådd. Hadde vært veldig gøy om det gikk.... Kom igjen, dersom du har noen kroner å avse. Du kan gi så lite eller mye du vil, alt hjelper! Marianne Fra Amnesty: Krigen i Syria har drevet over 11 millioner mennesker på flukt. Dette er nå verdens største humanitære krise. 7,6 millioner er på flukt inne i Syria, de er såkalt «internt fordrevne», mens fire millioner kvinner, barn og menn har flyktet over grensene til Syrias naboland. Libanon, Jordan, Irak, Egypt og Tyrkia har åpnet dørene for 95 prosent av alle flyktningene fra Syria. Flere tusen risikerer livet i forsøket på å nå Europa ved å krysse Middelhavet, verdens dødeligste sjøvei ifølge FN. Ifølge Flyktningkonvensjonen har verdenssamfunnet en plikt til å dele ansvaret når konflikt fører til masseflukt som blir en byrde for enkeltland. Ansvaret omfatter dels å ta i mot flyktninger i egne land og å yte finansiell støtte til flyktningarbeidet i de hardest belastede landene. Vestlige regjeringer har hittil bare sagt ja til å ta i mot noen få prosent av flyktningene fra Syria. Nabolandene til Syria klarer ikke lenger å håndtere flyktningstrømmen alene. En del flyktninger trenger særlig beskyttelse for å overleve. De mest sårbare er de alvorlig syke, torturoverlevere, enslige forsørgere, enslige mindreårige, funksjonshemmede, politisk forfulgte, statsløse palestinere, kvinner utsatt for seksuell og kjønnsbasert vold og personer som er utsatt å på grunn av sin seksuelle orientering.

{{don.Message}}
Alle kan bidra.
Marianne Ø. Nordgård