Næringslivet stiller opp for Syria
Bergen Næringsråd Bergen Flyktningene trenger DIN hjelp!

Næringslivet stiller opp for Syria

Ingen av oss er upåvirket av bildene av menneskelig desperasjon og lidelse som utspiller seg nå. Jeg tror vi alle deler et ønske om å gjøre noe, samtidig som mange nok føler en maktesløshet og usikkerhet på hva vi faktisk kan bidra med. Flyktningstrømmene og de sivile lidelsene er enorme og er et resultat av for liten innsats fra verdenssamfunnet. Det er likevel ikke for sent å handle. Vi ønsker å bidra, og vi håper at våre medlemmer vil være med. Vi håper at næringslivet gjennom dette også kan sende et signal til politikerne her hjemme – og ute i Europa – om at vi trenger en felles innsats for å hjelpe flyktningene, i denne akutte situasjonen, men også på lang sikt. Bergen Næringsråd har nå satt opp denne innsamlingsaksjon som går direkte til Flyktninghjelpen, og vi inviterer våre medlemmer til å delta. Vi håper å samle inn 500 000 kroner og Bergen Næringsråd har selv donert 50 000 kroner til aksjonen. Aksjonen er åpen for bidrag fra både bedrifter og privatpersoner, og dere bestemmer selv hvilket beløp dere ønsker å bidra med. Alle bidrag vil bli synliggjort på nettsiden. Vi oppfordrer også våre søsterorganisasjoner på Vestlandet og i Det Norske Handelskammerforbund blir med på innsatsen. Krigen i Syria blir stadig mer omfattende og rammer stadig flere uskyldige mennesker. Av de 20 millioner innbyggerne som bodde i Syria før krigens utbrudd i 2011, er 12 millioner på flukt. 4 millioner har flyktet ut av landet, og nå begynner flyktningestrømmen for alvor å nå Europa. Vi har alle blitt grepet av de sterke bildene og de tragiske historiene fra dem som har kommet seg ut av krigssonen. Mange millioner sivile befinner seg fortsatt i Syria. Flyktninghjelpen er tilstede for flyktningene som nå risikerer alt ved å krysse Middelhavet med et håp om et liv i trygghet. Innsatsen er særlig rettet mot beskyttelse av barn, som er en ekstra utsatt gruppe i kaoset som råder i Middelhavslandene og Øst-Europa. Flyktninghjelpen har også eksperter som skal sikre god og effektiv drift av hjelpearbeidet for flyktningene. Marit Warncke, Administrerende direktør Bergen Næringsråd Oppdatert 10. september: Etter 19 timer nådde vi målet vårt om 500.000 kroner, så vi øker nå målet til 1 million kroner.

Innsamlet beløp:
Mål: 1 000 000 kr.

{{don.Message}}
Næringslivet stiller opp for Syria
Bergen Næringsråd